Arno Geurts van Kessel

Arno
Arno Geurts van Kessel
#8 Uden

Ik wil mijn kennis en ervaring inzetten om de controlerende rol van de raad op financieel vlak meer inhoud te geven en naar een hoger niveau te tillen.

Wat mij betreft zetten we direct na de verkiezingen een aantal belangrijk punten op de agenda van de raad: meer bouwen voor jong volwassenen, een MFA in Uden-Zuid en meer ruimte geven aan burgerinitiatieven. Ik vind het belangrijk dat jonge mensen verbonden blijven met de gemeente waar ze zijn opgegroeid. Dit betekent niet alleen dat er woningen zijn, maar ook alle faciliteiten die nodig zijn om mensen te verbinden. In andere kernen in zowel Uden als Landerd spelen de dorpshuizen en MFA’s daarbij een belangrijke rol.

Ik ben Arno Geurts van Kessel, 52 jaar en woon al 25 jaar erg prettig in Uden-Zuid. ‘Heb een fijn gezin met Monique en de kinderen Lieke, Daan en Fleur. In het dagelijks leven ben ik als financieel ambtenaar, vooral werkzaam als planeconoom en financieel beleidsambtenaar en met ervaring bij verschillende gemeentes. In mijn vrije tijd heb ik veel gehandbald bij de mooie vereniging Helios ’72 waar ik ook in diverse commissies zat. Nadat ik wat minder actief ging sporten ben ik trainer/coach geweest van diverse jeugdteams van de voetbalvereniging Udi ’19.

Om de controlerende rol van de raad op financieel vlak meer inhoud te geven en naar een hoger niveau te tillen wil ik mijn kennis en ervaring inzetten en vooral delen met de fractie en andere raadsleden. Het afgelopen jaar heb ik meegelopen met de CDA fractie in Uden en daarbij gemerkt hoe belangrijk het is en hoeveel energie het geeft om te kunnen meedenken en mee beslissen. Daarbij ook ervaren hoe inspirerend en informatief het is om met inwoners in gesprek te zijn, te horen wat er speelt en er daadwerkelijk iets aan te kunnen doen. Dat ‘luisterend oor’ is voor mij de KERN van de lokale democratie.

Deel dit artikel

Play Video