CDA Uden-Landerd stelt kandidatenlijst en verkiezingsprogramma vast voor verkiezingen Maashorst i.o.

De leden van het CDA Uden-Landerd hebben tijdens de ALV van 14 juli zowel de kandidatenlijst als het verkiezingsprogramma vastgesteld voor de herindelingsverkiezingen gemeente Maashorst i.o. op 24 november aanstaande.

Met deze kandidatenlijst heeft het CDA gekozen voor een brede vertegenwoordiging uit de kernen. Een grote verscheidenheid aan mensen kenmerkt de top 12: ervaring, nieuw elan, jong, divers en inclusief.

Als lijstrekker is Maurits van den Bosch gekozen. Hij is sinds 2018 fractievoorzitter in Uden. Ook toen voerde het hij lokale CDA aan als lijsttrekker en werd het CDA de tweede grootste partij van Uden. De vertrouwenscommissie en het bestuur stelden hem onlangs aan de leden voor: “Wij vertrouwen erop dat Maurits de lijst met veel energie en positiviteit zal aanvoeren”.

Maurits is 58 jaar, woont met zijn partner Michiel in Uden en is in het dagelijks leven Hostmanship specialist. Hij heeft veel ervaring in de lokale politiek, eerst 5 jaar in de raad van Woudrichem en daarna  bijna 5 jaar als burgerlid en vervolgens fractievoorzitter in Uden. Daarnaast is hij bestuurslid van de Stichting Uden Hartveilig en voorzitter van de Werkgroep Holocaust Memorial Day Uden.

Het verkiezingsprogramma, met de titel ‘Blijf bij de kern’ is tot stand gekomen na veel gesprekken met allerlei mensen en organisaties in Uden en Landerd. Het geeft niet alleen de inhoudelijke koers van het CDA aan, maar ook de wijze waarop we in de nieuwe gemeente Maashorst willen besturen. Initiatief van onderaf, goed kernenbeleid en proactief oppakken van maatschappelijke opgaven staan daarbij centraal.

Kieslijst top 12

1. Maurits van den BoschUden
2. Franko van LankveltOdiliapeel
3. Noa de GrootUden
4. Jurgen MintenOdiliapeel
5. Jan PoelsSchaijk
6. Nynke VogelaarZeeland
7. Bern DerksVolkel
8. Arno Geurts Van Kessel                        Uden
9. Peter van OrsouwUden
10. Niek BongaertsUden
11. Ruud de LouwZeeland
12. Mevrouw Geesje van OschUden