Deelhuisjes Zeeland krijgt de ‘Duim trofee’ van het CDA Uden – Landerd

ZEELAND –  Afgelopen woensdag 1 september werden Debbie Boeijen, Marjo Danen en Mira Eijsermans verrast met een bezoek van CDA Uden – Landerd. Een paar maanden geleden zijn ze in Zeeland gestart met het project van de deelhuisjes.  Voor dit burgerinitiatief kregen ze uit handen van Maurits van den Bosch en Nynke Vogelaar ‘De Duim’.  │ Het CDA Uden – Landerd vindt dit een prachtig burgerinitiatief wat zorg voor verbinding, minder verspilling en de kans om met elkaar te delen. Daarom willen wij dit mooie initiatief graag voor het voetlicht brengen. De ‘Duim trofee’ is een waardering voor inwoners die zich inzetten voor medebewoners in de gemeente.

Deelhuisjes Zeeland: ‘Geef wat je kunt missen, pak of ruil wat je nodig hebt’

Minder verspilling van voedsel en andere mensen helpen. Dat is de gedachte achter de deelhuisjes in Zeeland. Wie houdbare etenswaren en andere houdbare artikelen over heeft kan die in de huisjes plaatsen en wie er behoefte aan heeft, kan daar iets van zijn of haar gading vinden.

Weggooien is zonde! Als iemand iets in het deelhuisje zet wat je anders weggooit en wat vervolgens meegenomen wordt door iemand die het hard nodig heeft, dan is dat een win-win-situatie.

“De huisjes dragen niet voor niets de naam deelhuisjes: er zit zeker een sociaal aspect aan. Een derde doel wat met deze deelhuisjes bereikt wordt, is het verhogen van de saamhorigheid en solidariteit in de buurt en het dorp”, aldus de initiatiefneemsters.