Ellen Alofs

IMG_9782

Ellen Alofs - vd Boogaard

In de gemeenteraad zit ik aan de goede kant van de tafel.

Wat zijn je persoonlijke drijfveren in het dagelijks leven?
Als trotse moeder en oma van drie dochters en drie kleindochters zie ik dat de samenleving verandert. Het leven is niet moeilijker geworden en ook niet gemakkelijker, maar wel anders. Mijn dochters zijn maatschappelijk betrokken, kritisch en houden me scherp. Die verbinding met de samenleving wil ik op veel manieren blijven houden.

Raadslidmaatschap: verleiding of bewuste keuze?
In 1995 werd ik lid van de Udense emancipatieraad, een adviesraad voor het gemeentebestuur van waaruit we gevraagd en ongevraagd advies konden geven. Maar ieder advies wat we schreven verdween op het gemeentehuis in een lade. Er werd niets mee gedaan. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik aan de verkeerde kant van de tafel zat. In de gemeenteraad zou ik wel meer in beweging kunnen krijgen. In 1998 werd ik lid van het CDA. Een middenpartij die voor een brede bevolkingsgroep beleid maakte en bovendien de enige partij waarbij het gezin centraal stond. Nog steeds voel ik me goed thuis bij de mensen in onze partij en onze standpunten.

Welke onderwerpen liggen je na aan het hart?
Na drie jaar burgerlid in de Udense gemeenteraad te zijn, werd ik in 2001 raadslid met de sociale portefeuille, onderwijs, sociale zaken, zorg en cultuur. Het zijn de 'mensen portefeuilles', die gaan over zaken die je iedere dag tegenkomt en waar je echt het verschil kunt maken voor de inwoners van Uden.