Franko van Lankvelt

Franko
Franko van Lankvelt
#2 Odiliapeel

Ik ben een echte aanpakker, wil dingen gerealiseerd zien. Tegelijkertijd wil ik dat het zorgvuldig gebeurt, het moet wel kloppen.

Mijn naam is Franko van Lankvelt, wethouder in de gemeente Uden. Ik ben woonachtig in Odiliapeel met mijn mooie gezin. Met 4 pubers in huis is het regelmatig druk maar heel gezellig. In mijn portefeuille heb ik verkeer & vervoer, ruimtelijke ordening en financiën. Met name de thema’s woningbouw, verkeersveiligheid, bereikbaarheid en duurzaamheid zijn mij bovengemiddeld gaan boeien. Werken kost me dus geen energie… het levert me energie op, en veel. En dat is nodig ook want de uitdagingen zijn groot op de genoemde thema’s. De grote verscheidenheid aan onderwerpen en mensen maken mijn werk intensief en vooral fascinerend en zeer interessant. De rol die ik afgelopen jaren heb gehad maakt dat je direct ‘aan het stuur zit’. Ik ben een echte aanpakker, wil dingen gerealiseerd zien. Tegelijkertijd wil ik dat het zorgvuldig gebeurt, het moet wel kloppen. Ik voel daarbij altijd sterk de verantwoordelijkheid. Zo kan ik echt bestuurlijk iets betekenen voor de inwoners van onze gemeente.

Als wethouder is het belangrijk dat je op de goede manier samenwerkt met je fractie, met respect voor ieders rol in het democratische proces. Je doet het samen. Ik vind de samenwerking met de fractie in Uden prima verlopen. Toppers zijn het, stuk voor stuk. De nieuwe lijst belooft wat dat betreft ook een mooie nieuwe periode met vast een paar nieuwe gezichten, maar dezelfde positieve energie. We hebben de afgelopen 3,5 jaar hard gewerkt om de gemeente Uden mooier te maken. En geloof me maar: voor de nieuwe gemeente Maashorst hebben we nog heel veel moois in petto.

Deel dit artikel

Play Video