Jan Poels

Jan
Jan Poels
#5 Schaijk

Ik zie veel tegenstellingen als het gaat om wonen/recreëren en agrarische activiteiten. Ik zou graag kennis willen uitwisselen en zorgen voor begrip.

Ik ben Jan Poels, … jaar en geboren in Gassel, een klein dorpje aan de Maas in het Land van Cuijk. Na de middelbare school aan het werk gegaan in de agrarische sector. In 1993 hebben we een boerderij gekocht in Schaijk aan de Duifhuisstraat. En zijn we begonnen met de varkenshouderij. Inmiddels getrouwd en drie kinderen. Omdat ik me altijd maatschappelijk betrokken heb gevoeld heb ik na verloop van tijd heb ik gesolliciteerd bij de vrijwillige brandweer, iets wat me leuk en spannend leek. Dit heb ik bijna 25 jaar gedaan, verschillende functies doorlopen, van manschap naar bevelvoerder, postcommandant van Schaijk, instructeur en officier van dienst voor de regio zuid van Brandweer Brabant-noord.

Ons varkensbedrijf hebben wij opgegeven voor de saneringsregeling varkenshouderij, alle stallen worden op dit moment gesloopt. Een nieuwe fase breekt aan in mijn leven waar ook zeker de politiek een rol in speelt. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in politiek en heb wel een mening hoe en welke dingen moeten gebeuren. Mij spreekt een middenpartij als het CDA enorm aan, en krijg energie van om mensen bij elkaar te brengen. Ik zie veel tegenstellingen  als het gaat om wonen/recreëren en de agrarische activiteiten. Mensen hebben vaak een verkeerd beeld van veel onderdelen van de agrarische sector, wat nog versterkt wordt door de grote hoeveelheid regels. Uitwisseling van kennis en zorgen voor begrip, daar zou ik graag zou ik een rol van betekenis in spelen om daarmee de tegenstellingen te verkleinen.

 

Deel dit artikel

Play Video