Nieuwsbrief CDA Maashorst oktober 2023

Beste leden van het CDA Maashorst.


Met gepaste trots en dankbaarheid hebben wij afgelopen week op de ALV afscheid genomen van onze fractievoorzitter Maurits van den Bosch uit Uden. Hij is de laatste 5 jaar voorman en het gezicht geweest van ons CDA, eerst Uden en later Maashorst. Maurits had talent voor het politieke werk èn hij had ambities, die ik in mijn dankwoord aanhaalde: “ Hij staat stevig in zijn schoenen als het gezicht van het CDA Maashorst en brengt warmte met zijn persoonlijkheid. Een gouden combinatie, want hij brengt mensen bij elkaar en neemt ze mee in verandering. Met humor én diepgang helpt hij om te relativeren en opnieuw nieuwsgierig te worden naar mogelijkheden. En die mogelijkheden pakt hij nu met beide handen aan als burgermeester van de Gemeente Bladel.”

Jurgen Minten is als nieuwe fractievoorzitter en het ervaren gezicht van het CDA door de fractie naar voren geschoven. Als bestuur hebben wij het volste vertrouwen in hem en zullen hem steunen waar nodig. Op de vrijgekomen zetel komt Arno Geurts van Kessel, die nu van burgerraadslid doorschuift naar een gekozen zetel.

Ook stonden we stil bij het werk dat Ruud de Louw uit Zeeland heeft gedaan voor het CDA Maashorst, eerst in de campagne op de lijst en later bestuurswerk. Met inmiddels twee kinderen rijker heeft hij dit jaar afscheid van het bestuur genomen. Gelukkig konden we aansluitend een nieuw en jong bestuurslid presenteren uit Reek: Julia Goets. Met de waterschapsverkiezingen heeft zij zich al actief aan jullie gepresenteerd. Met de wisselingen en benoemingen van functies en nieuwe taken is er weer vernieuwing en verjonging bij het CDA Maashorst dat mij als voorzitter blij maakt.

Een spannende periode van landelijke verkiezingen gaan vooraf aan onze lokale ambities voor 2026. Laten we hopen dat mondiale of landelijke politieke problemen niet lokaal worden gebruikt in de verkiezingen en we het hoofd allen koel houden in polarisatie die op de loer ligt. Met onze mensen staan weer klaar om mee te denken en beslissen over onze toekomst: “samen bouwen we Maashorst”.

Groet,
Voorzitter CDA Maashorst
Willem van Cuijk

Lees hier de volledige nieuwsbrief