Peter van Orsouw

Peter
Peter van Orsouw
#9 Uden

Ik heb me altijd thuis gevoeld bij het CDA omdat het wat mij betreft dé partij is die iedereen in z’n waarde laat, zonder oordeel en als echte middenpartij.

Als winkelier sta je midden in de samenleving. Je spreekt veel mensen, hebt een luisterend oor en bent natuurlijk klantgericht. Zo werkt dat ook in het lokaal bestuur. 19 jaar lokale politiek heeft me veel geleerd. Vooral hoe belangrijk het is om iets te kunnen betekenen voor de inwoners. Of je dat nu doet vanuit je mogelijkheden als raadslid, met zogenaamde moties, amendementen, rondvragen en schriftelijke vragen of door gewoon te praten met mensen en te luisteren naar hun problemen, ideeën en suggesties. En vandaaruit actie ondernemen. En als ik dan zie dat we daar ook dingen door bereiken geeft me dat enorm veel energie. Want veel bereikt hebben we! Ik denk dan aan parkeren, verlichting Petruskerk, verkeer, alternatieve energie (windwokkels) en bouwen. Goede samenwerking in de fractie is daarbij heel belangrijk. Een combinatie van mensen die een hecht team vormen én samen onderwerpen aanpakken. Ik heb me altijd thuis gevoeld bij het CDA omdat het wat mij betreft dé partij is die iedereen in z’n waarde laat, zonder oordeel en als echte middenpartij.

Maar we zijn er, ook in de nieuwe gemeente, nog lang niet! Dus blijf ik me inzetten voor: betaalbare en eventueel alternatieve woonvormen, de realisatie van een skatebaan voor topsport, veilig verkeer in het buitengebied, goed openbaar vervoer, starterssubsidie voor ondernemers én natuurlijk een vitaal winkelcentrum.

Ik ben Peter van Orsouw, 62 jaar  en ook ik blijf bij de kern!

Deel dit artikel

Play Video