Ruud de Louw

Ruud
Ruud de Louw
#11 Zeeland

Ik zet me graag in voor het behoud van de levendigheid in de kleine kernen.

Mijn naam is Ruud de Louw, 35 jaar, ‘ben opgegroeid op een boerderij in Zeeland en woon met mijn vriendin in de nieuwbouwwijk Repelakker. In november verwachten wij ons eerste kindje. In de aanloop naar de samenvoeging van Landerd en Uden merkte ik dat de inwoners van vooral de kleinere kernen zich vaak zorgen maakten of ze in zo’n grote gemeente nog wel gehoord en gezien zouden worden. Juist omdat ik dat herkende wil ik me in gaan zetten om voor die lokale belangen van Zeeland aan de slag te gaan. Het behoud van de levendigheid in de kleine kernen is voor mij heel belangrijk. Bij het CDA vond ik de mogelijkheid om daar echt iets in te kunnen betekenen, omdat we hoog inzetten op goed kernenbeleid en inwonersinitiatieven.

Sinds mijn studie HBO werktuigbouwkunde ben ik als tekenaar en werkvoorbereider werkzaam bij Van Dinther BV, dat onder andere melkstallen en opdrijfhekken maakt voor de agrarische sector. Hierin spreekt de diversiteit van het werk en het nauw samenwerken met collega’s mij erg aan. Ik krijg energie van enthousiaste en positieve mensen en hou van gezelligheid om me heen. In Zeeland ben ik actief bij meerdere verenigingen. Ik voetbal bij Festilent en speel hoorn en trompet bij de harmonie en blaaskapel. Zeeland is een levendig en bruisend dorp en dat moet het blijven. De CDA slogan ‘Blijf bij de Kern!’ is mij daarom uit het hart gegrepen.

Deel dit artikel